Heerlijk Haarlems Drinkwater

Na een zoektocht van een jaar dubbel concreet resultaat.Een jaar geleden kregen meerdere Haarlemse raadsleden een email van een docent op een middelbare school. Hij schreef het volgende:

Hoe kan ik ondersteuning krijgen voor mijn plan in Haarlem (om te beginnen) alle scholieren (om te beginnen) aan de Dopper drinkfles te krijgen? Ik ben docent economie aan een grote scholengemeenschap en struikel iedere pauze over de lege plastic flesjes. Ik hoef u als D66’er
niet uit te leggen waarom de Dopper zo’n mooi product is (ik heb geen commercieel belang).
Kijk aub even 2:43 naar youtube: augustinuscollege krijgt 1200 doppers. Dat moet ons ook in Haarlem lukken, toch? En dan op alle scholen. Niet alleen tegen de plastic soep, maar ook tegen al die zoete frisdranken

Zowel Ziggy Klazes van GroenLinks als ik reageerden op zijn oproep. Samen met hem zijn we in gesprek gegaan met (onder andere) Haarlemse ambtenaren en PWN.

Naar aanleiding van dit initiatief volgde ook een breed gesteunde motie (met als titel Heerlijk Haarlems Drinkwater) die het college oproept om watertappunten in de stad aan te leggen. Eigenlijk heel gek dat die er in onze stad nog niet zijn.

De buiten watertappunten gaan er komen heeft de wethouder de raad laten weten. Daarover vandaag meer in het Haarlems Dagblad. Op de school van de docent wordt binnenkort een indoor watertappunt aangelegd. Daarnaast wordt er nog gezocht naar een laatste stukje financiering om de leerlingen voor een schappelijke prijs een waterfles aan te bieden.

Wat mooi om als raadslid zo een initiatief verder te mogen helpen!

image

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *