Fruitbomen, raadsjaaragenda, Bakenessergracht, financiering herinrichting Dreef en Heerlijk Haarlems Drinkwater

Op 5 november 2015 spraken we in de commissie beheer (zie hier de stukken link) over de raadsjaaragenda 2016, de voortgang van de Bakenessergracht en de financiering van de herinrichting van de Dreef.

De raadsjaaragenda bevat de onderwerpen die wij in 2016 zullen bespreken. De raadscommissie zal hier schriftelijk input op leveren. Bij de Bakenessergracht is geconstateerd dat het proces goed loopt, waarbij de communicatie richting de raad beter afgestemd kan worden met alle belanghebbenden. De financiering van de (reeds besloten) herinrichting van de Dreef werd ineens een heel politiek punt, waarbij het eerder genomen besluit door een aantal partijen opnieuw ter discussie werd gesteld.

Over de opvolging van de motie Heerlijk Haarlems Drinkwater schreef ik eerder onderstaande bijdrage.

Recent was de wethouder bij het prachtige initiatief in de Weteringstraat, waar op initiatief van een bewoner 36 fruitbomen zijn geplant (zie ook link). Als rondvraag heb ik daarom namens raadslid Robbert Berkhout (Groenlinks) en mijzelf gevraagd of de wethouder bij het planten van bomen (bijvoorbeeld de herplant van deze zomer omgewaaide bomen) nadrukkelijker de mogelijkheid van het planten van fruitbomen mee wil nemen. Wethouder Sikkema heeft aangegeven dat zij bij het planten van bomen zoveel mogelijk luistert naar betrokkenen. Ze zegt toe aan de commissie dat zij hierbij de mogelijkheid van het planten van fruitbomen extra zal benadrukken, zodat deze mogelijkheid bij iedereen bekend is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *