Herinrichting Velserstraat

Op 14 april spraken we in de raadscommissie beheer over de herinrichting van de Velserstraat aan de hand van een zogenaamde startbrief. Mijn fractiegenoot Misja de Groot voerde hier het woord over.

Met liefst vijf insprekers en een aantal ingezonden brieven is duidelijk dat hier sprake is van een aanzienlijke voorgeschiedenis. En over een aantal aspecten is er spraken van tegenstrijdige inzichten.

De dilemma’s die geschetst zijn in de startbrief zijn de wijze van bestraten (klinkers of asfalt), de snelheid  (een 30 of 50 km regime) en de soort fietspaden (vrij liggende fietspaden of fietsstroken)

D66 heeft zich uitgesproken voor een 30km inrichting met behoud van het karakter van de straat in de vorm van de brede stoepen en de bestaande bomen. Dit maakt de uitvoering van de vrij liggende fietspaden praktisch onmogelijk. De toepassing van klinkers is mogelijk, maar wel alleen als er bij weginrichting gestreefd wordt naar een maximum snelheid van 30 kilometer. Dit klinkt logisch. We hebben echter veel straten waar 30km op de borden staat, maar in de praktijk harder gereden wordt. Asfalt is dan veel geschikter, vooral om trillingen en geluidsoverlast te voorkomen.

Als laatste hebben we benadrukt dat wij graag uitstekende oversteekvoorzieningen voor de scholen terug zien in het voorlopig ontwerp van de straat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *