Rijk investeert 5 ton in Internationale School Haarlem

Het Rijk zal 500.000 euro bijdragen aan de Internationale School Haarlem. Dat maakte het Haarlemse college van burgemeester en wethouders vandaag, woensdag 22 maart, bekend.

Het rijk investeert in internationale scholen om steden aantrekkelijk te maken voor internationale bedrijven (zie bijvoorbeeld http://nos.nl/artikel/2162477-miljoenen-voor-wachtlijsten-internationale-scholen.html). D66 Haarlem vroeg samen met het CDA en VVD al in 2015 aan het Haarlemse college van B&W om de kansen voor een internationale school te onderzoeken. Daarmee hopen zij het onderwijsaanbod te verbreden en het vestigingsklimaat voor bedrijven in Haarlem en omgeving te verbeteren.

Met de Rijksbijdrage kan de Internationale School Haarlem al in september dit jaar  haar deuren openen. D66 raadsleden Bas van Leeuwen en Anne-Floor Dekker: “We zijn blij dat het college ons initiatief samen met de betrokken schoolbesturen zo voortvarend heeft opgepakt. Dit betekent weer een positieve impuls voor het bedrijfsleven en onderwijs in onze stad en in de regio.”

Achtergrond

In het verkiezingsprogramma 2014-2018 van D66 Haarlem was de wens voor een internationale school opgenomen om het onderwijsaanbod te verbreden en het vestigingsklimaat te verbeteren. In 2015 nam D66 het initiatief voor deze motie die het college oproept om te onderzoeken of internationaal onderwijs in Haarlem mogelijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *