Op naar plaats 3 (hopelijk)

Op naar plaats 3 (hopelijk)

Afgelopen week was voor mij een prachtige week vol met D66, al was er ook een zwart randje. Om met dat zwarte randje te beginnen. Het is heel ongemakkelijk om te zien hoe een uit z’n verband gerukte quote van een goede Haarlemse D66 politicus binnen een dag tot politiebeveiliging kan leiden. Blijkbaar moeten we in onze open samenleving toch altijd op onze woorden passen. Raar, maar waar.

Gelukkig zullen de positieve belevenissen van afgelopen week me meer bijblijven. Woensdag mochten alle D66 kandidaten voor de Haarlemse gemeenteraad zich presenteren aan de leden. Wat hebben we ontzettend veel talent in onze afdeling! Zelf heb ik hele fijne gesprekken kunnen voeren met verschillende aanwezigen. Stuk voor stuk waren dit interessante gesprekken waarin zowel passie voor als zorgen over onze stad aan de orde kwamen. Ik hoop dat ik in deze gesprekken de leden heb kunnen overtuigen van mijn meerwaarde als D66 gemeenteraadslid.

DSC_0539 DSC_0548 DSC_0549 DSC_0537

Gisteravond geboeid zitten kijken naar de presentatie van het akkoord over de begroting 2014. Mooi om te zien tot welk resultaat een constructief-kritische houding kan leiden en goed dat we samen met de andere partijen verantwoordelijkheid nemen. Meer geld voor onderwijs, meer banen en tegelijkertijd de financiële discipline handhaven!

Een mooie uitdaging voor de komende 4 jaar in Haarlem: vanuit een constructief-kritische houding zuinig zijn, zorgen voor toekomstgerichte hervormingen en geld vrijmaken voor zaken die echt nodig zijn.

Nu is het afwachten tot de uitslag van de stemming op 23 oktober. Wat zou het mooi zijn als de leden mij op de derde plek van de kandidatenlijst handhaven en ik vanaf die plek een bijdrage kan leveren aan de toekomst van Haarlem!

Hieronder voor de volledigheid de mail die ik op donderdag aan de leden heb verstuurd:

Geachte leden van D66 Haarlem, beste democraten,

Tijdens de presentatie van de kandidaat raadsleden op 9 oktober heb ik vele van u gesproken. Ook met degene die er niet waren ga ik graag in gesprek over de wijze waarop ik van meerwaarde kan zijn als D66 gemeenteraadslid in Haarlem.

  • Hoe zorgen we er samen voor dat het groen rond en in de stad open en toegankelijk blijft?
  • Hoe houden we scherper toezicht op organisaties zoals Spaarnelanden?
  • Hoe zorgen we ervoor dat treinreizigers hun vervolgreis per fiets makkelijk voort kunnen zetten?
  • Hoe kunnen we slim bezuinigen? 

Dit zijn slechts enkele van de vragen waar ik als raadslid een sociaal liberaal antwoord op wil geven. Ik ga graag met u in gesprek over de wijze waarop uw en mijn ideeën Haarlem sterker kunnen maken!

Hoewel mijn website ook een mogelijkheid voor interactie biedt gaat er niets boven een gesprek. U kunt dus altijd contact met mij opnemen*: om een vraag te stellen, een gesprek te voeren of een afspraak te maken om in levende lijve door te praten.

Mijn motivatie en CV kunt u lezen op www.basvanleeuwen.nl en ook stuur ik via twitter berichten de wereld in, zie https://twitter.com/vanleeuwenBas.

Ik hoop dat u het vertrouwen dat de stemadviescommissie in mij heeft gesteld door mij in het advies op de derde plek te zetten deelt en u mij op deze prachtige plek zet op uw digitale stemformulier.

Hartelijke groet en hopelijk tot snel,

Bas van Leeuwen

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *